УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "JUNIOR HEALTHY LIFE" 2012/2013
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
   худ. Сашо Камбуров


     Живеем в динамично време, в което родителите на подрастващите стават по-ангажирани и отделят на тях малко време. Част от малчуганите израстват и формират поведенческите си навици под влияние на заобикалящата ги среда. Тя не винаги им оказва благоприятно въздействие. Повишава се делът на децата с наднормено тегло, поради нездравословно хранене и слаба двигателна активност. Проблеми пораждат нерационалния режим на труд и почивка , недоизградени хигиенни навици. Грижата на децата за природата са недостатъчни, а произшествията с тях на пътя си остават злободневни. Част от децата са агресивни и психически неустойчиви и трудно се активизират за участие в колективни дейности. Те прекарват малко време да разговарят със своите близки за историята на своя род. Малка част от тях, които в ранна детска възраст имат мечти за своето бъдеще ги превръщат в житейски цели.
Всичко това провокира членовете на Учебна компания „Junior Healthy Life”-2012 г да стартират проекта „Десетте здрави по три“ и създадоха нов образователен продукт- интерактивен органайзер за здравословен и природосъобразен начин на живот за деца в предучилищна и начална училищна възраст. Тяхната цел бе да провокират детската активност към формиране или промяна на поведенческите им навици, за водене на рационален и природо съобразен стил на живот.
     Интерактивният органайзер „ДЕСЕТТЕ ЗДРАВИНИ по ТРИ”, издаден в хиляден тираж е изцяло авторски продукт, текстовете в него са автентични, разработени от пораснали деца за деца.
     Интерактивният органайзер „ДЕСЕТТЕ ЗДРАВИНИ по ТРИ” насочва активността на малчуганите към осъществяване на десет групи „здрави добрини”. Всички те имат огромно значение за израстването и развитието на здраво, креативно и щастливо дете. Рубрики представят по непринуден и провокативен начин препоръчителни добрини за здраве. От текстовете в тях, детето се запознава с поучителни приказки (случки), получава ценни съвети от името на добрите герои Здравко и Добрина, които мотивират и него към подобни дела.
     За да се популяризират детските добрини, родителите, както и самите деца-участници изпращаха снимки, които „Junior Healthy Life” публикува във Facebook и по този начин детските добрини ставаха обществено достояние и пример за поведение. За да стимулират и възнаградят най- активните , разработиха връчваха грамоти-бронзова, сребърна и златна.
     Заедно с най-активните си потребители на книгата, екипът на „Junior Healthy Life” засне 7 минутен рекламен видеоклип, който разпространи в социалната мрежа Фейсбук.

                 ДЕСЕТТЕ ЗДРАВИНИ ПО ТРИ се превърна в СЪКРОВИЩНИЦА ЗА ДЕТСКИ ДОБРИНИ!

НАШИТЕ ПРОДУКТИ


 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО