УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "JUNIOR STYLE" 2010/2011
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
   худ. Сашо Камбуров


 Плевен

 

НАШИТЕ ПРОДУКТИ ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

“Junior Style” стартира дейност в “Яворов”
Написано от Радослав ХРИСТОВ в. Посредник  2 Декември 2010 г.

   Официално вчера в СОУ “Пейо Яворов” дейността си стартира новата учебна компания “Junior Style”. Компанията е разработена по програмата “Учебна компания” на “Джуниър Ачийвмънт България”. За предмет на дейността си учениците от 11А клас са избрали производство на накити, като представиха създадените от тях продукти на специален щанд, разположен във фоайето на училището. Най-нетърпеливите да се докоснат до майсторството на младите предприемачи окупираха щанда още преди официалното откриване на дейността на компанията като си закупиха пъстри гривни, обеци и гердани, изработени с много вещина от участниците в “Junior Style”.
Пред любопитните погледи на ученици и учители от школото, дейността на компанията беше представена от преподавателя по “Предприемачество и бизнес”, Иван Бенков. Изработените накити са подходящи за всички възрастни и са уникални по вида си, сподели Бенков. Учениците вложиха много труд и старание, като работиха почти целодневно в продължение на две седмици, допълни той, като похвали възпитаниците си за старанието и им пожела успех. В пожеланията се включи и директорът на СОУ “Яворов”, Мариана Грънчарова, която изрази надеждата си, че учениците от “Junior Style” ще се представят достойно и на форума “Изгряващи звезди” в София догодина. Ще припомним, че в предишното му издание СОУ “Яворов” се включи с две учебни компании - “New life” и “Enjoy”, като учениците от “Enjoy” се пребориха за третото място в конкуренцията на учебни компании от цялата страна. Те се представиха с български национални сувенири, както и виртуален пътеводител на България, с които спечелиха симпатиите на журито и гостите на форума.

С много емоции беше съпътствано откриването на дейността на новата компания.
Снимка: авторът


Иглика Славчева, президент на учебна компания “Junior Style”: Продуктите ни са уникални и на конкурентни цени
Написано от Радослав ХРИСТОВ  в. Посредник  3 Декември 2010 г.

- Иглика, разкажи ни повече за вашата компания.
- Компанията е създадена по програмата “Учебна компания” на “Джуниър Ачийвмънт България”. В нея участват ученици от 11А клас, с класен ръководител Иван Бенков, който ни преподава “Предприемачество и бизнес”.
- Каква ще бъде дейността на “Junior Style”?
- Първоначално започваме с изработка на накити, а по-нататък ще продължим с екооблекла и сувенири, като сред тях ще има картини и колажи, представящи различните сезони.
- Защо избрахте да се занимавате с накити?
- Нашите клиенти са младите хора и най-търсеното сред тях може би са накитите. Мисля, че така имаме по-голям пазар, а и интересът към нашите продукти е голям още при откриването на фирмата. Накитите са уникални и са три вида - обеци, гривни и гердани, като много от тях са включени в комплекти.
- Конкурентни ли са цените на вашите продукти?
- Определено. Направихме анкета сред учениците от СОУ “Яворов” и по този начин разбрахме какво те търсят, като поставихме цени според техните възможности. Освен това, се запознахме и с цените на фирми, които предлагат подобни продукти в Плевен. Ценовият диапазон е от 0.59 до 4.99 лв.
- Как събрахте средства за материали?
- Основният капитал на фирмата беше 400 лв., като от тях вложихме 300 лв. за материали. Всеки член на компанията вложи по 20 лв. Очаквам големият интерес към продуктите да продължи и да успеем да реализираме добра печалба. Планираме да посетим още няколко плевенски училища, където също ще предложим накитите, а е вероятно да направим това и на центъра на града.
- Ще участвате ли на младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди” в София, където в миналото издание ваши съученици се представиха блестящо?
- Надяваме се и също така ще се радваме вестник “Посредник” да отрази представянето ни.

Иглика Славчева е ученичка в 11А клас на СОУ “Пейо Яворов” и е президент на учебна компания “Junior Style”. Компанията е разработена по програма “Учебна компания” на “Джуниър Ачийвмънт България” и, както ви информирахме, официалното й откриване беше в сряда във фоайето на училището. Ето какво разказа Иглика пред “Посредник” за новата ученическа компания.
Снимка: авторът

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО