УЧЕНИЧЕСКА ФИРМА "FREE SENSES" 2015/2016
ПРЕДСТАВЯНЕ


Автор на логото:
   худ. Сашо Камбуров


FREE SENSES & мрежата

 

 ОСВОБОДИ СЕТИВАТА ...
„School Phone Organizer” на УК „FREE SENSES”

 Свободата, да живееш повече реално и по-малко виртуално!

 Иван Бенков , ръководител на фирмата: Младите предприемачи разработват „School Phone Organizer” (SPO)-мултифункционално приспособление, предназначено да съхранява и зарежда мобилни телефони+ най-необходими ученически пособия (химикалки, моливи, острилки и др.). Продукта ще бъде изработен от дървени плоскости, пластмаса и метал. SPO ще се монтира на стената, на удобно място в класната стая, учебни зали , офиси и др.

НАШИТЕ ПРОДУКТИ


 

 

 

 


 
ТЕЛЕФОННИЯТ ОРГАНАЙЗЕР ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ SPO е:
- интелигентното решение на проблема “изкушението GSM“ в час, на работното място или в тиха зала
-спасението от „паднала/падаща“ батерия и провалена комуникация
-резерв от консумативи за учене

 "SPO-СВОБОДНИ СЕТИВА" е комплектуван с мултифункционално зарядно устройство за мобилни телефони с 10 накрайници, с усилени кабели. То позволява едновременно зареждане на телефони с едно единствено зарядно- удобство на работното място, в училище или в друга институция.

 Телефонният органайзер „Свободни сетива“ (“School Phone Organizer-Free Senses”) е:
-„гардероб” за 25 GSM апарата
-мултифункционално зарядно за 10 телефона
-набор канцеларски материали
-LED-ефект
SPO е подходящ за:
-Средни и висши учебни заведения - кабинети, учебни и изпитни зали, аули
- Бизнес и административни офиси, заседателни и зали за обучения
- Културни институции – музеи, библиотеки, театрални и концертни зали, религиозни храмове.


ГАЛЕРИЯ

 

МЕДИИТЕ ЗА НАС


 

СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен първо в страната монтира „гардероби“ за джиесеми в залите за провеждане на матури
Публикувано от: Радослав Христов - www.plevenzapleven.bg

Директорът на СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен Мариана Грънчарова-Михайлова и педагогическият колектив взеха решение във всички изпитни зали, в които се провеждат ДЗИ да се монтират специални съоръжения за съхранение на мобилни телефонни апарати. Това съобщиха от школото. По този начин ще се изпълнят разпоредбите на образователното министерство, а освен това училището изпреварва влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищното образование, в който изрично е посочено изискването – учениците „да не използват мобилните си телефони по време на учебните часове“.

Интелигентното решение на проблема „изкушението на телефона“ е предложено от възпитаници на училището, обучаващи се в профил „Предприемачество и бизнес”. Единадесетокласниците от Учебна компания „Free senses”, под ръководството на учителя по предприемачество Иван Бенков, създадоха преди два месеца телефонния органайзер „Свободни сетива“, на английски - „School Phone Organiser-Free senses“. Продуктът, който лесно се монтира на стената, е удобен, компактен и надежден „гардероб” за съхранение на повече от 25 мобилни телефона. Той е комплектуван и с мултифункционално зарядно устройство с 10 накрайника. Ученическата иновация е уникална и с допълнителната си функция. Съоръжението съдържа запас от най-необходимите канцеларски материали, които се използват при индивидуално и групово обучение или обичайна административна дейност в канцеларии и офиси.
Училищният телефонен органайзер „Свободни сетива“ е специално създаден за учебни и преди всичко за изпитни зали, кабинети, аули и др. помещения в средни и във висши учебни
заведения, но той е подходящ и за административни и бизнес офиси, заседателни, мултимедийни и зали за обучения.

С уникалната си бизнес идея Яворовите предприемачи впечатлиха гостите и журито на проведеното през месец април т. г. Регионалното изложение на учебните фирми във Велико Търново,
организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Учебна компания „Free senses” продължават надпреварата за «Най-добра учебна компания на България» през месец юни в София.
Учебната фирма сключи договор с „Орхидея мебел” Плевен за серийното производство на продукта.
Водени от социалноотговорната си мисия, учениците са подготвили информационни писма - оферти, които ще изпратят тази седмица до всички средни и висши учебни заведения в страната.
Уверени са, че към телефонния органайзер „Свободни сетива“ ще проявят интерес много училища в страната и той ще навлезе масово в употреба. Учениците вярват,
че техният продукт ще улесни работата на преподавателите и ще допринесе за по-ефективен учебен и работен процес.
„Горда съм от факта, сподели директорът на СОУ „Пейо Яворов“, че сред многобройните успехи на нашите креативни ученици,
телефонният органайзер е едно уникално практично решение, което моите колеги - директорите на всички училища в страната имат прекрасната възможност да внедрят реално. Винаги вярвам, че светът се крепи на младостта.
Децата са нашето продължение, надежда и вяра. Ние сме призвани за работим за тяхното личностно развитие. Пожелавам на Учебната компания успешно представяне на националния форум ”Изгряващи звезди” и се надявам МОН да подкрепи идеята на нашите ученици”.


Учебните фирми от СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен с призове от регионалния панаир във Велико Търново
Публикувано от: Плевен за Плевен

   Единадесетокласници от Учебната фирма ”Free Senses” представиха по блестящ начин своя уникален продукт- училищен телефонен органайзер „School Phone Organiser-SPO”. Той е мултифункционално приспособление, което е решение на проблемите “изкушението на GSM“ в час, на работното място или в тиха зала, както и спасението от „паднала/падаща“ батерия и провалена комуникация. Основният корпус е удобен, компактен и надежден „гардероб” за съхранение на повече от 25 мобилни апарата. SPO е комплектуван с мултифункционално зарядно устройство за 10 телефона. Вграденото LED осветление предоставя невероятен светлинен ефект и функционалност на продукта. Номерирането на нишите е допълнително удобство за ориентация на ползвателите. SPO е оборудван и с набор от ученически пособия за писане.
   Яворовите предприемачи впечатлиха журито с уникалната си бизнес идея и имаха привилегиятап ред техния щанд да се състои откриването на форума и журналистическите интервюта с официалните гости. С основно си мото „ОСВОБОДИ СЕТИВАТА…”, младите предприемачи защитават идеята си всеки от нас да „живее повече в реалното пространство и по-малко във виртуалното“, тъй като киберпристрастяването е най-новата зависимост на съвременния човек. Техният продукт „School Phone Organiser” е подходящ за
- учебни и изпитни зали, кабинети, аули в средни и висши учебни заведения
-административни и бизнес офиси, зали за обучения и заседания
-културни институти – музеи, библиотеки, театрални и концертни зали, религиозни храмове.
   През последните седмици „School Phone Organiser-SPO” набира популярност. Учебната фирма сключи договор с „Орхидея мебел” Плевен за серийното производство на продукта. Учениците са горди от постигнатото до сега и ще продължават да работят по посока на утвърждаване и разширяване на своя пазар, като ще предложат телефонния органайзер на всички средни и висши учебни заведения в страна.
   За уникалния си продукт и цялостно представяне Учебната компания «Free Senses» е победител на Регионалното изложение и достига до финалния етап на надпреварата за «Най-добра учебна компания на България», който ще се проведе през месец юни т.г в гр. София. Директорът на училището Мариана Грънчарова-Михайлова изрази своята удовлетвореност от поредните успехи, които яворовци постигнаха на този регионален форум и им пожела бъдещи нови успехи.

ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО